Kies jouw taal:
Blog
|
3 oktober 2023

Saison bier? Het is het seizoen!

Een lekkere, frisse dorstlesser met veel karakter, dat is een Saison. Maar wist je dat een saison bier een beschermd type is en dat het vroeger enkel maar gebrouwen werd tijdens de winter?

Seizoensbier

Saison is het Franse woord voor ‘seizoen’, want dat was het oorspronkelijk ook: een Belgisch seizoensbier. Tegenwoordig is een saison het hele jaar te verkrijgen, maar vroeger in de 19de eeuw werd het bier enkel in de winter gebrouwen. In België waren brouwerijen vaak een onderdeel van grotere boerderijen. En net omdat er in de winter weinig te doen was op het land, ging men met de resten van het graan bier brouwen om het in het oogstseizoen te kunnen schenken aan hun seizoensarbeiders. Vandaar dat saison ook vaak de bijnaam ‘Farmhouse Ale’ krijgt.

Circus Fles Session I P A